Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Te mit tennél ellne, kérünk írd a javaslatod: Margó
Ez a gombabetegség csak néhány éve rukkolt elő a semmiből, és máris sok gondot okozott a biotermelőknek. Két év eltelte után, ma már úgy érzem, hogy az összegyűjtött tapasztalatokat érdemes megosztani a kiskerttulajdonosokkal.
A védekezést lombos állapotban el kell kezdeni és a fertőzött száraz ágakat az utolsó szálig vissza kell vágni. Lombhullás után össze kell vadászni a fán maradt moníliás szemeket és meg kell semmisíteni, mert ezek okozzák a tavaszi fertőzést, különösen akkor, ha virágzásban hideg eső és köd van.
|
|
Szia!d6rf6mmel olvasom, hogy ti is ffcvesedtetek me1r :)c9n a kf6vetkezők szrenit je1rtam el szinte9n kf6ves pe9csi udvarunkon, eddig kb. 200 nm-en. Tavaly kape1lf3ge9ppel felkape1ltam 5-10 cm me9lyen, majd a kf6veket f6sszeszedve (5 tele talicska!) elgereblye9ztem. Te9len e1t pihent, puhult. Tavasszal isme9t e1tforgattam ge9ppel, de me1r csak a teteje9t, gereblye9zetem, kf6vet szedtem (+1 talicska), majd 2 t komposztot teredtettem sze9t (Biokom, kf6ke9nyi lerakf3ban kb. 4000 Ft/t). Re1 a fűmagot, belegereblye9ztem, belefctf6gettem, a ve9ge9t me1r esőben.
15 éve | Balogh Katalin | 0 hozzászólás
Magyarországon 2009 augusztusában megalakult egy világra szóló forradalmian új eljárásokat alkalmazó cég. Bio és biodinamikus gazdálkodásból származó növényekből egy szuperkritikus kivonatolási eljárással kivonják a hatóanyagokat ami teljesen vegyszer és oldószermentes eljárás. Az így kivont hatóanyagot biotranszformálják, elősször élesztősejtes, majd probiotikumokkal erjesztik. Amikor a legmagasabb a hatóanyag koncentráció enzimekkel megállítják. Ezeken kívűl egy dózis biztos eljárással mérik, hogy minden eggyes kapszulába ugyanannyi hatóanyag kerűljön.
Volt nekem egy kajszibaracfám..., rózsabarack volt. Finom volt!
Tavaly sajnos kipusztult mert nem figyeltem fel, mi okozza az ágankénti hervadását, majd kiszáradását.
Most már késő, de gondoltam leirom amit azóta tanultam, hátha segit valakinek, általában a csonthéjasokat támadja.
Kis kéregszú (Scolytus rugulosus)leirása
Család: Szúbogarak – Scolytidae
Alcsalád: Scolytinae
Apró fekete bogarak, 3 miliméterhosszú.
A kunkori, illetve rocambol néven is ismert évelő fokhagyma (Allium sativum convar. ophioscorodon) különlegessége abban rejlik, hogy vékony, hosszú, lengedező, kettős karikába kunkorodó magszárain sarjhagymákat hoz a virág helyett. A magszárak a magképzés előtt kunkorodnak össze, majd később kiegyenesednek, és ekkor hozzák sapkás, hegyes buroklevelük alatt a sarjhagymákat.Elő-, Közép- vagy NyugatÁzsiából származik.
15 éve | C Christina | 6 hozzászólás
Az orgonák általában hamar hervadnak.
1.Akkor vágjuk le a virágot amikor csak negyed része van teljesen kinyilva a virágfürtnek.
2.Hasitsuk be a szár alját 3-4 centire, függőlegesen.
3.Ne tegyük azonnal vázába, ahelyett szedjünk le minden levelét és
helyezzük hidegvizbe egészen a virágok aljáig. Hagyjuk igy pár óráig vagy egy éjjel mielőtt csokorba szednénk.
4. Használjunk elég mély vázát, hideg vizzel töltve. Ne tegyük a virágot a erős napra.
15 éve | C Christina | 3 hozzászólás
Betegséget okozó élőlények, kártevő rovarok a talajban maradnak és ha ugyanabból a növénycsaládból ültetünk ugyanarra a helyre akkor ezek évről évre csak szaporodnak. Tápanyagigény is változik.
Tehát ugyanabból a családból származó növényeket 2-3 évig ne vessük ugyanarra a helyre, ha tehetjük.
Például első évben: Hüvelyesek
Következő évben: Káposztafélék
Majd: Burgonyafélék
Utána: Hagymafélék
Végül: Gyökérzöldségek (ernyősvirágúak)
És következő évben kezdhetjük előlről a hüvelyesekkel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás