Biokert Blog: 2014. november

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1970 fő
  • Képek - 3803 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1970 fő
  • Képek - 3803 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1970 fő
  • Képek - 3803 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1970 fő
  • Képek - 3803 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Biokert hírei - 2014. november

Zokni Csereprogram
http://hdishop.hu/zokni-csereprogram

Zokni csereprogram - hdiShop

Ne dobd a kukába, cseréld be az elhasznált zoknijaidat újra, és csökkentsd az ÖKOlábnyomod! Mostantól INGYEN feladhatod zokni csomagod a hozzád legközelebbi postán.




- az e-mail címed megadása később elengedhetetlen a zokni csomagod ingyenes elküldéséhez
- ingyenes szállítási napjainkról és egyedi akcióinkról is értesítünk az email címeden keresztül
- biztonságban tartjuk a címed, nem adjuk ki másnak
- később bármikor elhagyhatsz bennünket


Interjú a Kossuth rádióban

 

Webáruházunk Magyarországon elsőként Zokni Csereprogramot indít, amiben az elkopott zoknikat
összegyűjtjük és újrahasznosítjuk: házak hőszigetelésére használt anyag készül belőle.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 3 éve

Mézeskalácsos sütőtöklekvár 10 perc főzési idővel

http://hobbikert.hu/magazin/mezeskalacsos-sutotoklekvar-10-perc-fozesi-idovel.html

Az eredmény egy hiteles, szezonterményből készülő, finom karácsonyi édesség, amelyet annyira egyszerű és gyors elkészíteni, hogy szinte szégyellem egymás után írni az egyes lépéseket.

Fokozom a karácsonyi hangulatot, elkerülöm a shoppingoló tömeget, ünnepi illatokkal veszem körül magam. A sütőtöklekvár újabb variációja következik, ezúttal adventi kedélyállapotban.

Mézeskalácsos sütőtöklekvár
Hozzávalók

2 kg sütőtökpüré (főzve, hámozva, összetörve)
1 citrom leve és reszelt héja (kezeletlen legyen a citrom, vagy használhatunk bolti szárított citromhéjat is)
1 kg cukor (ez lehet kevesebb, ha jó édes a tök)
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál pektin

A hozzávalókból látszik, hogy a mézeskalácsosság a speciális fűszerkeveréknek köszönhető. Magunk is készíthetünk ilyen fűszerkeveréket fahéj, szegfűszeg, koriander, szerecsendió, ánizs, kardamom és narancshéj keverékéből, de én nem voltam ilyen bátor, úgyhogy a bolti verzióra bíztam magam.

Az elkészítés pofonegyszerű, szinte szégyellem, hogy le kell írni :) Az összetevőket elkeverjük és egy lábasban 5-6 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett. A kevergetésre azért is van szükség, mert a sütőtök puffogva szereti célba venni a lekvárfőző személyt, és a kevergetéssel megelőzhetjük a fránya égési sérüléseket.

A pektint azért használtam, mert a lekvár e nélkül nem lenne elég szilárd (természetesen akinek a kenyérről lecsöpögős halmazállapot is megfelel, az kihagyhatja). Mivel én kenhetően szeretem, ezért a pektint összekevertem 1 evőkanál cukorral és a fortyogó finomsághoz adtam (pektint innen lehet beszerezni >>). Még 2 perc és készen is vagyunk!

A lekvárt üvegekbe töltjük, majd lezárás után pár percre fejjel lefelé fordítjuk az üvegeket.

Mézeskalácsos sütőtöklekvár

A végeredmény egy karácsonyi ízű finomság, amit az is bizonyít, hogy konfliktusba torkollott a lábast kinyalogató személy kiválasztása. A lekvár utóéletét tekintve egyrészt a karácsonyi linzer töltelékeként fog szerepelni, másrészt az ismerőseim nem menekülhetnek, ezt kapják ajándékba. És ha még maradna egy adagnyi az előző célokon túl, akkor már semmi tarthat vissza attól, hogy kedvem szerint jövőre bármikor felbonthassak egy üveg karácsonyt.

Tovább 

 


Az évnek ebben a szakában rendszeresen azon kapom magam, hogy céklákat látok mindenhol. Nem, nem azért, mert hallucinálok, hanem tényleg ott a sok cékla a zöldségeseknél, újra fejtörést okozva, hogy mit főzzek-süssek belőle. Az utóbbi évek céklaőrületének hála, meglepően sokféle receptet leltem hozzá, mert az ecetes cékla is finom, de annyi még a fantasztikus lehetőség.

Tovább 

network.hu

Februárban a kertészkedés az előkészületekkel kezdődik, bár még a tél keménynek bizonyulhat ebben a hónapban.

 

Ekkor már nekiláthatunk a növények visszametszésének,  a padlizsán előnevelésének, a muskátli vetésének és a dália dugványozásának is.

 

 

Google+ | Twitter | Pinterest | Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez történt a közösségben:

Gulyás Zoltán 1 napja új képet töltött fel:

Szilva_eres_2075583_4572_s

Gulyás Zoltán írta 5 napja a(z) 027 képhez:

027_2074048_3176_s

De nem csak a tejes permetezés / talán ez a ...

Gulyás Zoltán írta 6 napja a(z) 027 képhez:

027_2074048_3176_s

Így igaz! A paradicsomnak különösen jót tesz a tejes ...

Gulyás Zoltán 6 napja új képet töltött fel:

Inkabb_gyumolcsot_fogyasszunk_mint_gyumolcscukrot_2075214_8591_s

Gulyás Zoltán 2 hete új képet töltött fel:

Sargabarack_befozes_2074420_6477_s

Ulmann Zsuzsa 3 hete új képet töltött fel:

027_2074048_3176_s

Gulyás Zoltán 3 hete új képet töltött fel:

Muskatlis_ablakom_2074010_2832_s

Gulyás Zoltán 3 hete új képet töltött fel:

Pirosodik_a_paradicsom_2073999_6397_s

Gulyás Zoltán 3 hete új képet töltött fel:

Padlizsan_2073997_9120_s

Gulyás Zoltán 3 hete új képet töltött fel:

Leander_2073994_6894_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu