Biokert: Ringló lekvár kavarás és cukor néllkül. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1997 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1997 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1997 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1997 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ringló lekvár kavarás és cukor néllkül.

Lehet-e ringlóból lekvárt csinálni? Ez volt a kérdés de nem kaptam rá választ. Úgy, hogy nekem kellett kipróbálni...
A kertemben az apróbb szemű besztercei szilva 99%-a lepotyogott, így nem maradt más hátra, mint a bőven termő nagy szemű ringlóból csinálok lekvárt. Most szeptember közepén még mindig volt annyi a lilás termésű fán, hogy 9 kg-ot leszedtem befőzni.
Előzőleg az egyik ismerősömmel konzultáltam és ő azt mondta, hogy 7 kg beszterceit a gázsütőben kb 12-13 óra alatt főztek ki, 1,2 kg cukorral és 2 dl ecet hozzáadásával.... Mivel én is ki akartam próbálni ezt a sütőben való főzést mindenképpen szilvalekvárt akartam készíteni. Csak hogy az én öntöttvas üstömnek müag fülei voltak, így nem tudtam a sütőbe berakni. Maradt a gáztűzhely tetején való főzés.
Most már elmondhatom, hogy sikerült jó minőségű lekvárt készítenem keverés-kavarás nélkül. Egyszer sem szabad megkeverni. Mikor felére leapadt a lekvár akkor kész! Cukort nem kell bele rakni, mert jó édes lesz.Sőt ecetet sem, csak ki kell kenni a főzőedényt ecettel, ami kb.1/2 -1kanál. A régi időket idézi az íze! Na és 24 óráig kellett főzni...

Látta 289 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Pollák Piroska írta 1 hete itt:

Tisztelt Szakértő! Én szeretnék tanácsot kérni, hogy mi baja lehet a leanderemnek, de nem tudom hol lehetne képet küldeni róla. Köszönöm.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu