Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lehet-e ringlóból lekvárt csinálni? Ez volt a kérdés de nem kaptam rá választ. Úgy, hogy nekem kellett kipróbálni...
A kertemben az apróbb szemű besztercei szilva 99%-a lepotyogott, így nem maradt más hátra, mint a bőven termő nagy szemű ringlóból csinálok lekvárt. Most szeptember közepén még mindig volt annyi a lilás termésű fán, hogy 9 kg-ot leszedtem befőzni.
Előzőleg az egyik ismerősömmel konzultáltam és ő azt mondta, hogy 7 kg beszterceit a gázsütőben kb 12-13 óra alatt főztek ki, 1,2 kg cukorral és 2 dl ecet hozzáadásával.... Mivel én is ki akartam próbálni ezt a sütőben való főzést mindenképpen szilvalekvárt akartam készíteni. Csak hogy az én öntöttvas üstömnek müag fülei voltak, így nem tudtam a sütőbe berakni. Maradt a gáztűzhely tetején való főzés.
Most már elmondhatom, hogy sikerült jó minőségű lekvárt készítenem keverés-kavarás nélkül. Egyszer sem szabad megkeverni. Mikor felére leapadt a lekvár akkor kész! Cukort nem kell bele rakni, mert jó édes lesz.Sőt ecetet sem, csak ki kell kenni a főzőedényt ecettel, ami kb.1/2 -1kanál. A régi időket idézi az íze! Na és 24 óráig kellett főzni...
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!