Biokert: Padlizsán/tojásfa receptek

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 3 személyre:

Elkészítés:

A padlizsán egyik oldalát bevágjuk (majd ide kerül a töltelék). Ezután sós vízben puhára főzzük. (A padlizsán héja kesernyés ízű nyersen, ezért is szükséges a forró vízben való főzés.) A paradicsomot nem kell sós vízben megfőzni.

Közben a darált húst forró olajban megfuttatjuk, vizet is adunk hozzá, hogy nehogy odaégjen. A paradicsomból kivesszük a belsejét, és a húshoz adjuk.Ahogy kezd puhulni, az apróra vágott hagymát, zellert, zöldpaprikát is hozzáadjuk. Sóval, borssal és bazsalikommal ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a felesleges víz elpárolog. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni.

Ezután az előkészített padlizsánt a bevágásnál betöltjük a töltelékkel. A paradicsomot is megtöltjük a fűszeres marhahúsos töltelékkel.

Forró olajba tesszük az így elkészült zöldségeket, és puhára pároljuk őket.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Spacenova küldte. Köszönjük!

Számos-számtalan receptet találsz itt:

 

http://www.nosalty.hu/alapanyag/padlizsan

Padlizsánkrém 1. recept

Padlizsánkrém 1.
  • előkészület: 5 perc
  • sütés: 50 perc
hozzávalók 4 főre
  • 1 db 350 grammos padlizsán
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
  • 1 tk mustár
  • 1,5 kk só
  • 1 kk frissen őrölt fekete bors
story

Padlizsánkrém, avagy mit csináljunk a kamrában sorsára váró, egyetlen tojásgyümölccsel? Nem halogathattam tovább, (frissesség tekintetében) az utolsó előtti pillanatban nyúltam szegényért, ki kellett hát találni valamit. Rajongok a pármai padlizsánért, azonban egy darab nem elég hozzá. És sorban eszembe jutott még egy csomó bevált kedvenc, de egy kevés mindegyikhez.
Ekkor ugrott be a mentőmegoldás: a padlizsánkrém lehetősége. Még sosem készítettem, így emlékképekből állt össze a hozzávalók listája a fejemben, az alapján, ahogy Édesapám készíti. Mert ő igazán finomat tud csinálni. Memóriámat dicséri a végeredmény.

ajánlat
egyéb elnevezések

vinetta, krém padlizsánból, erdélyi padlizsánkrém

elkészítés
  1. A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
  2. A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.
költség:
300 Ft
költség egy főre:
75 Ft
elkészítettem:
10 alkalommal
kapcsolódó cikkek

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu