Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 3 személyre:
Elkészítés:
A padlizsán egyik oldalát bevágjuk (majd ide
kerül a töltelék). Ezután sós vízben puhára főzzük. (A padlizsán héja
kesernyés ízű nyersen, ezért is szükséges a forró vízben való főzés.) A
paradicsomot nem kell sós vízben megfőzni.
Közben a darált húst forró olajban megfuttatjuk, vizet is adunk hozzá,
hogy nehogy odaégjen. A paradicsomból kivesszük a belsejét, és a húshoz
adjuk.Ahogy kezd puhulni, az apróra vágott hagymát, zellert,
zöldpaprikát is hozzáadjuk. Sóval, borssal és bazsalikommal ízlés
szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a felesleges víz elpárolog. Ha
elkészült, hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Ezután az előkészített padlizsánt a bevágásnál betöltjük a töltelékkel. A
paradicsomot is megtöltjük a fűszeres marhahúsos töltelékkel.
Forró olajba tesszük az így elkészült zöldségeket, és puhára pároljuk őket.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Spacenova küldte. Köszönjük!
Számos-számtalan receptet találsz itt:
http://www.nosalty.hu/alapanyag/padlizsan
Padlizsánkrém 1. recept
Padlizsánkrém,
avagy mit csináljunk a kamrában sorsára váró, egyetlen
tojásgyümölccsel? Nem halogathattam tovább, (frissesség tekintetében) az
utolsó előtti pillanatban nyúltam szegényért, ki kellett hát találni
valamit. Rajongok a pármai padlizsánért, azonban egy darab nem elég hozzá. És sorban eszembe jutott még egy csomó bevált kedvenc, de egy kevés mindegyikhez.
Ekkor ugrott be a mentőmegoldás: a padlizsánkrém lehetősége. Még sosem
készítettem, így emlékképekből állt össze a hozzávalók listája a
fejemben, az alapján, ahogy Édesapám készíti. Mert ő igazán finomat tud
csinálni. Memóriámat dicséri a végeredmény.
vinetta, krém padlizsánból, erdélyi padlizsánkrém
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!