Biokert: Konyhakert lépésről - lépésre, hogyan, mikor, mit?

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Január végén még nem lehet megmondani, hogy milyen lesz a továbbiakban az időjárás, meddig tart a tél, mikor fog kitavaszodni. De azért előbb utóbb el jön a tavasz, a talajfagy kienged, és megszikkad annyira a föld, hogy megkezdhető a gyökérzöldségek, a hagyma és a borsó vetése. Ehhez is fel kell készülni, és ha van vetéstervünk, ha nincs, gondolatban tervezzük meg a felosztást, a vetendő növényeket, és vásároljuk meg a vetőmagot.

Gyökérzöldségek:

Egyik legjelentősebb növényünk a sárgarépa és a petrezselyem.

Mindkettő hidegtűrő növény, fejlődési optimuma 16oC. Csírázása már a fagypont fölött 1-2 fokkal megkezdődik, és a kisebb fagyokat károsodás nélkül elviseli. A nagy meleg, a 23-26 oC fölötti hőmérséklet hatására már csak  a lombja nő, a termésre nincs kedvező hatással.

Fényigényes növények, de a félárnyékot is elviselik. Igazán jó minőséget azonban csak árnyékmentes helyen adnak. A vízigényük közepes, így a korai fajtáknak a bőséges téli csapadék esetében elegendő az a vízmennyiség, amely a talajban található.

A sárgarépa és a petrezselyem termesztésének lényeges és meghatározó eleme a jól megmunkált talaj. Ott, ahol a sárgarépa és a petrezselyem csak deformált gyökereket nevel, a bakhátas művelést célszerű alkalmazni.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: gazigazito.hu

Címkék: konyhakert mikor mák petrezselyem retek sárgarépa tavasz zöldborsó

Kapcsolódó cikkek:

  Üdvözlet

  Február képekben

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu