Biokert: Konyakos meggy készítés - házilag

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

14 fotó, amivel megtanulsz otthon konyakos meggyet készíteni

Érik a meggy és itt a lehetőség, hogy egy kis konyakot és néhány könnyen beszerezhető fűszert felhasználva házi konyakos meggyet készíts. Gondold csak végig: ki ne örülne egy ilyen ajándéknak?

Elérkezett a várva-várt meggyszezon. Hogy idén ne csak a megszokott meggybefőtt kerüljön a polcokra, kipróbáltunk egy nem kevésbé finom csemegét: a fűszeres konyakos meggyet.

Ha sikerül megállnunk, hogy ne bontsuk fel és ne tartsuk meg saját magunknak, akkor ajándéknak is tökéletes lesz. Ennek megfelelően jól záródó, dekoratív hatszögletű üvegeket választottunk az alkoholos édesség elkészítéséhez. Lesz karácsonykor nagy meglepi! :)

Konyakos meggy lesz ebben az üvegben

Hozzávalók 2 db 340 ml-es üveghez:

- 50 dkg meggy
- 1,5 dl konyak
- 15 dkg barna nádcukor
- 1-1 darabka fahéj
- 1-1 db szegfűszeg
- 2 db befőttes üveg (a Hobbikert Boltban kapható hatszögletű üveget használtuk)

Elkészítés:

A meggyet szárazzuk le.

konyakos meggy 03

Konyakos meggy

konyakos meggy 05

Szűrőbe téve hideg víz alatt mossuk meg.

konyakos meggy 06

A meggyet a nádcukorral rétegesen az üvegekbe töltjük.

konyakos meggy 07

konyakos meggy 08

konyakos meggy 09

A végén beletesszük a fahéjdarabkát és a szegfűszeget.

konyakos meggy 10

konyakos meggy 11

Feltönjük a konyakkal.

konyakos meggy 12

Lezárjuk az üvegeket.

konyakos meggy 13

Hűvös helyen tárolva naponta megforgatjuk az üvegeket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

konyakos meggy 14

A fenti recept alapján rummal hasonlóan finom rumos meggyet készíthetünk. Önmagában is nagyon finom, de felhasználható süteményekbe, fagylalthoz kanalazva. Már most, frissen elkészítve is nagyon gusztusos, mi lesz ebből később?

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Egyed Józsefné üzente 10 éve

Természetesen magozott meggyel is készíthető. Ha van időnk és türelmünk hozzá, akkor csokoládé bevonattal desszertet is készíthetünk belőle.
Nádcukor helyettesíthető normál őrölt répacukorral, a konyak: aromával és tiszta szesszel házilag is előállítható. Ez ne tartson vissza az elkészítésétől. Margó

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu