Biokert: Kertünkből az asztalra: rebarbarából

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

5 édes rebarbara recept Marmalade.hu | 2012. április 16. 15:00 | 0 komment
Áprilisban fokozatosan kezd megjelenni a rebarbara, aminek szezonja júniusig tart. Érdemes kihasználni ezt a rövidke időszakot, élvezni ezt a kevésbé ismert és népszerű zöldséget. Finom, amellett fontos vitaminokat és tápanyagokat is tartalmaz.


Rebarbara crumble

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 400 g rebarbara
  • 5 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál müzli vagy zabpehely
  • 40 g liszt
  • 100 g cukor
  • 90 g puha vaj
  • 4 gombóc fagyi
  • porcukor

Mossuk meg és vágjuk 1 cm-es darabokra a rebarbarát. 4 vajjal kikent tűzálló edénybe (10 cm átmérőjű) osszuk el, majd szórjuk meg 5-6 evőkanál cukorral. Tegyük 200 fokos sütőbe és süsse kb. 10 percig. A müzlit vagy zabpelyhet keverjük össze a liszttel, cukorral és a puha vajjal. Morzsoljuk a rebarbara tetejére, majd további 15 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz. Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk 1 gombóc fagyival.

 

Rebarbarás sajttorta

 

Hozzávalók:

  • 200 g teljes kiőrlésű keksz
  • 250 g vaj
  • 500 g rebarbara
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vanília puding
  • 500 g túró
  • 5 dl író
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 150 g eper lekvár
  • 1 evőkanál porcukor

Kekszet egy műanyag zacskóban törjük össze sodrófával apró darabokra. 100 g olvasztott vajat keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 26 cm átmérőjű kacsos tortaforma alját olajozzuk ki, majd nyomkodjuk bele a kekszet úgy, hogy az oldalán egy 2 cm magas perem is legyen.

Mossuk meg és aprítsuk fel 1 cm-es darabokra a rebarbarát. 150 g puha vajat keverjünk ki a cukorral, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a puding port, túrót, írót, narancshéjat. Felét öntsük a kekszre, a rebarbara felét szórjuk a töltelékre, végül a maradék krém is kerülhet a tortaformába. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 60-65 percig. Hagyjuk a formában kihűlni.

A maradék rebarbarát a lekvárral forraljunk fel, így kevergessük 3 percig, majd ezt is hagyjuk kihűlni. Tálaláskor kanalazzuk a tortára és szórjuk meg porcukorral.

 

Rebarbara és marcipán szelet

 

Hozzávalók:

  • 700 g rebarbara
  • 200 marcipán
  • 250 g puha vaj
  • 200 g cukor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 300 g liszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál tej
  • 200 g apróra vágott mandula

Mossuk meg és vágjuk 2 cm-es darabokra a rebarbarát, reszeljük le a marcipánt. A vajat, cukrot és egy csipet sót kézi mixerrel keverjünk krémesre, majd egyesével adjuk hozzá s tojásokat. A liszt, kukoricaliszt és sütőpor keveréket is adjuk hozzá a tejjel felváltva. Végül keverjük a tésztába a mandulát is. Egy kivajazott tepsibe (40x30 cm) öntsük a tésztát, szórjuk meg a rebarbarával és a marcipánnal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

 

Rebarbara clafoutis

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 6 evőkanál olaj
  • 600 g rebarbara
  • 90 g cukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 170 ml tej
  • porcukor

4 kis tűzálló edényt (6 cm átmérőjű) vagy egy 24 cm átmérőjű tortaformát 2 evőkanál olajjal kenjünk ki. Mossuk meg a rebarbarát, vágjuk 2 cm-es darabokra és osszuk el a formákba. Keverjük simára a cukrot, vaníliarúd kikapart belsejét, 4 evőkanál olajat, tojás és liszt egy habverővel. Fokozatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet is. Öntsük a tésztát a rebarbarára, süssük előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 percig. Vegyük ki a sütőből, és azonnal szórjuk meg porcukorral. Melegen tálaljuk, esetleg egy gombóc fagyival.

 

Rebarbara tiramisu

Hozzávalók: (6 személyre)

  • 4 szál rebarbara
  • 12 db babapiskóta
  • 120 g cukor
  • 1 ½ dl tejszín
  • 250 g mascarpone

A rebarbarát vágjuk apró darabokra, és tegyük egy lábasba. Adjunk hozzá 50 g cukor, 20 cl vizet, és főzzük alacsony lángon több mint 20 percig, amíg a rebarbara megpuhul. Kissé villával összenyomkodhatjuk. A mascarponet a maradék cukorral keverjük össze, a tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a kettőt össze. Tegyünk félre 2 babapiskótát, a többit pedig kézzel törjünk 4-6 desszertes pohárba. A rebarbara kompótot kanalazzuk rá, majd osszuk el rajta a mascarpone krémet. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe, majd közvetlenül tálaláskor a félretett 2 babapiskótát morzsoljuk a krém tetejére.

Forrás: essenundtinken.de

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Írtam neked privit. Margó

Válasz

Egyed Józsefné üzente 12 éve

árvai éva írta itt:

Ha tudna valaki segíteni megköszönném!Rebarbarát szeretnék ültetni a kertembe,de nemtudok sehonnan szerezni,borsodban lakom,ha tudna valaki segíteni?! köszönöm Éva!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu