Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: (2 személyre)
Mossuk meg és vágjuk 1 cm-es darabokra a rebarbarát. 4 vajjal kikent tűzálló edénybe (10 cm átmérőjű) osszuk el, majd szórjuk meg 5-6 evőkanál cukorral. Tegyük 200 fokos sütőbe és süsse kb. 10 percig. A müzlit vagy zabpelyhet keverjük össze a liszttel, cukorral és a puha vajjal. Morzsoljuk a rebarbara tetejére, majd további 15 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz. Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk 1 gombóc fagyival.
Rebarbarás sajttorta
Hozzávalók:
Kekszet egy műanyag zacskóban törjük össze sodrófával apró darabokra. 100 g olvasztott vajat keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 26 cm átmérőjű kacsos tortaforma alját olajozzuk ki, majd nyomkodjuk bele a kekszet úgy, hogy az oldalán egy 2 cm magas perem is legyen.
Mossuk meg és aprítsuk fel 1 cm-es darabokra a rebarbarát. 150 g puha vajat keverjünk ki a cukorral, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd a puding port, túrót, írót, narancshéjat. Felét öntsük a kekszre, a rebarbara felét szórjuk a töltelékre, végül a maradék krém is kerülhet a tortaformába. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 60-65 percig. Hagyjuk a formában kihűlni.
A maradék rebarbarát a lekvárral forraljunk fel, így kevergessük 3 percig, majd ezt is hagyjuk kihűlni. Tálaláskor kanalazzuk a tortára és szórjuk meg porcukorral.
Rebarbara és marcipán szelet
Hozzávalók:
Mossuk meg és vágjuk 2 cm-es darabokra a rebarbarát, reszeljük le a marcipánt. A vajat, cukrot és egy csipet sót kézi mixerrel keverjünk krémesre, majd egyesével adjuk hozzá s tojásokat. A liszt, kukoricaliszt és sütőpor keveréket is adjuk hozzá a tejjel felváltva. Végül keverjük a tésztába a mandulát is. Egy kivajazott tepsibe (40x30 cm) öntsük a tésztát, szórjuk meg a rebarbarával és a marcipánnal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Rebarbara clafoutis
Hozzávalók: (4 személyre)
4 kis tűzálló edényt (6 cm átmérőjű) vagy egy 24 cm átmérőjű tortaformát 2 evőkanál olajjal kenjünk ki. Mossuk meg a rebarbarát, vágjuk 2 cm-es darabokra és osszuk el a formákba. Keverjük simára a cukrot, vaníliarúd kikapart belsejét, 4 evőkanál olajat, tojás és liszt egy habverővel. Fokozatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet is. Öntsük a tésztát a rebarbarára, süssük előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 percig. Vegyük ki a sütőből, és azonnal szórjuk meg porcukorral. Melegen tálaljuk, esetleg egy gombóc fagyival.
Rebarbara tiramisu
Hozzávalók: (6 személyre)
A rebarbarát vágjuk apró darabokra, és tegyük egy lábasba. Adjunk hozzá 50 g cukor, 20 cl vizet, és főzzük alacsony lángon több mint 20 percig, amíg a rebarbara megpuhul. Kissé villával összenyomkodhatjuk. A mascarponet a maradék cukorral keverjük össze, a tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a kettőt össze. Tegyünk félre 2 babapiskótát, a többit pedig kézzel törjünk 4-6 desszertes pohárba. A rebarbara kompótot kanalazzuk rá, majd osszuk el rajta a mascarpone krémet. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe, majd közvetlenül tálaláskor a félretett 2 babapiskótát morzsoljuk a krém tetejére.
Forrás: essenundtinken.de
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!