Biokert: Kertünkből az asztalra: Könnyen elkészíthető nyári ételek cukorbetegeknek is

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Könnyen elkészíthető nyári ételek cukorbetegeknek 

Nem kell a szénhidrátot számolniuk

Megjelent: 2013.06.13.

Partner: Ízek és Érzések

A nyári zöldség- és gyümölcskavalkádban mindenkinek egyszerűbb a főzés. Bár a cukorbetegeknek többnyire szigorú étrendet kell tartaniuk és a szénhidrát mennyiségét számolni, ha zöldségekben gazdag ételeket fogyasztanak, erre nem is kell annyira ügyelni.

Friss alapanyagokból nem csak ízletes, aromás, de vitaminokban, tápanyagokban gazdag ételeket is készíthetünk. A nyári bőséges zöldség- és gyümölcskínálat ráadásul egy sokkal energiaszegényebb és vitalizáló étkezési lehetőséget nyújt a számunkra, ekkor a cukorbetegek számára is sokkal egyszerűbb változatosan enni, és a napi megszabott szénhidrátmennyiséget könnyen megtartani. Hogy megmutassuk, mennyire egyszerű ez a gyakorlatban is, íme, néhány igazán könnyen elkészíthető, nyári étel, alacsony szénhidráttartalommal!

 

Mentás zöldségleves Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 szárzeller, kis darabokra vágva
  • 1 vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 evőkanál szűz olívaolaj
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • negyed csilipaprika kimagozva, és finomra aprítva
  • 1,2 l zöldségalaplé
  • 20 dkg spárga, megtisztítva és darabokra vágva
  • 20 dkg zöldborsó
  • 8 dkg spagetti, kis darabokra törve
  • 1 kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál frissen aprított menta
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál pesto
A szárzellert és a hagymát a megforrósított olajban 5 percig pároljuk. A fokhagymával és a csilivel ízesítjük, majd az alaplével felöntjük, és felforraljuk. A spárgát és a zöldborsót beleszórjuk, majd puhára főzzük. Közben a tésztát sós vízben puhára főzzük, és a levesbe tesszük (a levesben is megfőzhetjük). Sózzuk, borsozzuk: Tálalás előtt a mentával és a petrezselyemmel megszórjuk, majd a pestót belekeverjük.

Szénhidrát: 22 g

Könnyen elkészíthető nyári ételek cukorbetegeknek

Kagylótészta sültpaprika-mártásban Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg nagy durumkagylótészta
  • 4 piros színű kaliforniai paprika, félbevágva, kicsumázva és nagyobb darabokra vágva
  • 2 evőkanál szűz olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 csokor bazsalikom, durvára aprítva
  • 5 dkg parmezán sajt, forgácsokra gyalulva
A tésztát lobogva forró, sós vízben roppanósra (al dente) főzzük. A paprikát bőrével lefelé fektetve sötét színűre grillezzük, majd a héját lehúzzuk. (Könnyebben tudjuk meghámozni, ha műanyag zacskóban hagyjuk kihűlni.) 2 paprikát vékony csíkokra vágunk, és félretesszük. Az olajon a hagymát és a fokhagymát közepes lángon puhára pároljuk. A maradék paprikát turmixgépben pépesítjük, és a hagymára kanalazzuk, majd pár perc alatt összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és a bazsalikommal fűszerezzük. A paprikamártást a tésztával összekeverjük, majd a paprikacsíkokkal és a parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.

Szénhidrát: 60 g

Csirkemell mentás-szárzelleres mártással Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szelet csirkemell
  • só, őrölt fekete bors
  • fél citrom leve
  • 4 evőkanál szűz olívaolaj
a mártáshoz:
  • 1 szál szárzeller, kis darabokra vágva
  • 2 dl szójajoghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss menta
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd a citromlével és az olívaolajjal alaposan bedörzsöljük. A hússzeleteket előmelegített grill-lapon vagy grillsütőben mindkét oldalukon kb. 8 perc alatt megsütjük. Közben a szárzellert a joghurttal, a fokhagymával és a mentával turmixgépbe rakjuk, majd simára keverjük. Tálaláskor a grillezett húst nyakon öntjük vele. Ropogós rozsos zsemlét vagy barna rizst kínálhatunk hozzá köretként.

Szénhidrát: 1 g

Hamarosan újból élő adás! Ne maradjon le róla!

Dr. Szemerédy Viktória

Június 20-án 17 órától Dr. Szemerédy Viktória pszichológus várja a nézők kérdéseit!

Kérdezni szeretnék!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon-nagyon finomak ezek az ételek!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu