Biokert: Hibiszkusztea A sokszínű vidék cikke

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1997 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1997 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1997 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1997 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hibiszkusztea: jótékony hatások, csodálatos íz Írta: Fekécs Edit 2013. október 30. szerda Amikor meghalljuk a hibiszkusz nevét, valószínű, hogy egy gyönyörű keleti jelenet jut az eszünkbe, és nem véletlenül: a szép virág Ázsiából származik. A hibiszkusz Kínában egyaránt jelképezi a hírnevet és a gazdagságot. Amit viszont már kevesebben tudunk, hogy a hibiszkusz virága a világ számos részén a diéta része. Ez sem véletlen, hiszen fantasztikus íze mellett számtalan egészségügyi hatása van. Egyebek között szabályozza a koleszterinszintet - hasonlóan a robosztus vörösborhoz, ami köztudottan sok antioxidánst és bioflavonoidokat tartalmaz -. A hibiszkusz teáról is bebizonyosodott, hogy hasonló tulajdonságai miatt alternatív lehetősége lehet a vörösbornak. Kimutatták azt is, hogy javítja a szív egészségét. Tanulmányok igazolják, hogy a hibiszkusz hatékonyan csökkenti a vérnyomást. A rendszeresen ilyen teát fogyasztók között 7,2  ponttal csökkent a szisztolés értékük. Gazdag C-vitamin tartalma miatt hatásos lehet megfázás esetén, de erősíti az immunrendszert, és hasznos az influenza megelőzésében is. A hibiszkusz stresszoldó vitaminokat tartalmaz, melyek biztosítják a kiegyensúlyozott, nyugodt hétköznapokat, és segítenek a depresszió megelőzésében. Vizelethajtó: javítja a húgyhólyag működését, a bélrendszeri problémákat is enyhíti, így segít a fogyásban. A hibiszkusz jótékony hatásait csak az íze múlja felül, mely télen-nyáron igazi élmény. Az alábbi recept összetevői erősítik a hibiszkusz előnyös tulajdonságait, így akár az év minden napján érdemes fogyasztani. 
Hozzávalók
2 liter víz, 2 evőkanál hibiszkusz szirom,  1/3 csésze méz (elhagyható), 1/2 kávéskanál fahéj, 1/2 kávéskanál gyömbérpor vagy 1 vékony szelet gyömbér, 1-2 db szegfűbors. Elkészítése
Forraljuk fel a vizet az összes hozzávalóval, kivéve a hibiszkuszt és a mézet. A felforrt „vízzel” öntsük le a hibiszkuszt, fedjük le és hagyjuk állni 15-20 percig. Szűrjük át egy kancsóba, majd a legvégén, ha szükséges, adjuk hozzá a mézet. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható és finom. Kellemes kortyolgatást kívánok!

Címkék: gyógytea

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Pollák Piroska írta 1 hete itt:

Tisztelt Szakértő! Én szeretnék tanácsot kérni, hogy mi baja lehet a leanderemnek, de nem tudom hol lehetne képet küldeni róla. Köszönöm.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu