Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egyszerű és hihetetlenül látványos tálalása az epernek. Bármikor bevethetjük ezeket a falatnyi finomságokat, legalább egy-két szemnek senki nem fog tudni ellenállni.
Hozzávalók:
Mossuk meg az epret és töröljük szárazra. A fehér és az étcsokit külön tálban vizfürdő fölött olvasszuk meg. 15-15 epret a csumájával együtt félig mártsunk a kétféle olvadt csokiba, majd a pisztáciába, mogyoróba vagy kókuszba. Ha van kedvünk és időnk néhány epret kidekorálhatunk a másik csokival. Ehhez tegyünk 1-2 evőkanálnyit zacskóba, vágjuk ki kicsit az egyik sarkát, és amikor a csoki már nagyjából megszilárdult, díszítsük a fehér csokis epret étcsokoládés pöttyökkel, az étcsokis epret fehér csokoládés pöttyökkel. Tegyük körülbelül 15 percre hűtőbe, hogy megszilárduljon a csoki.
Epres palacsinta
Hozzávalók: (kb.10 darabhoz)
A lisztet, sütőport és sót tegyük egy tálba. A tojásokat keverjük ki egy kis tejjel. Lassan öntsük hozzá a lisztes keveréket, közben a tejet is, és keverjünk belőle sima tésztát. Olvasszuk fel a vajat, és keverjük a tésztához. Tegyük hűtőbe legalább 15 percre. Addig mossuk meg az epret és vágjuk vékony szeletekre. Olvasszuk fel a 20 g vajat, készítsük a palacsintasütő mellé. Szilikon ecsettel kenjük ki a palacsintasütőt és kanalazzunk rá a tésztából. Rakjuk körbe eper szeletekkel, majd ha megsült az egyik oldala, fordítsuk meg, és így is süssük még körülbelül 1 percig. Addig ismételjük a vajas kenést, tészta és eper szelet rakást, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A kisült, meleg palacsintákat a joghurttal tálaljuk.
Epres kosárkák
Hozzávalók: (10 darabhoz)
Olvasszuk fel a vajat, öntsük hozzá a tejet és melegítsük fel. A muffin tepsi 10 mélyedését kenjük ki a vajas-tejes keverékkel. Kissé nedves konyharuhára terítsük ki a rétes tésztánkat, és egy másik nedves konyharuhával fedjük le, így nem szárad ki. 1 tészta lapot vágjunk négyfelé (kb. 9 x 9 cm). Tegyük az egyik lapot a muffin mélyedésébe, kenjünk rá a vajas-tejes keverékből, majd jöhet rá a másik negyed tészta, ismét kenés és így tovább mind a négy negyed tészta darabbal. Tegyünk így a többi tészta lappal is. Süssük 175 fokos előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta világos barna lesz. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé kihűlni.
Közben mossuk meg az epret, amiből 5 szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit apróra kockázzunk fel. A félretett 5 epret vágjuk félbe, és mártsuk félig a vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéba. Rácsra téve hagyjuk megszilárdulni. A tejszínt a habfixálóval verjünk kemény habra. A túrót, cukrot és a vaníliás cukrot keverjük alaposan össze, majd a óvatosan forgassuk hozzá a tejszínt és az eper kockákat. Töltsük meg a kosárkákat az epres krémmel, és díszítsük a csokoládéba mártott eprekkel.
Epres desszert
Hozzávalók: (4 személyre)
Mossuk meg az epret és vágjuk félbe. A krémsajtot, tejfölt, cukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze. 4 tálkába osszuk el az epreket, kanalazzuk rá a krémet és szórjuk meg barna cukorral. Alacsony hőfokon tegyük a sütőbe csak addig, amíg a cukor karamellizálódik, vagy helyette a cukrot külön karamellizáljuk meg, és úgy tegyük a desszertünk tetjére.
Forrás: lecker.de
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!