Biokert: Epres finomságok

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Epres finomságok
Marmalade.hu | 2013. május 28. 12:15
Gyors és egyszerű receptek a szezon nagy slágerével: eperrel! Nem lehet mellette szemrebbenés és vásárlás nélkül elmenni. Ilyenkor már csak az lehet a kérdés, hogy milyen formában tálaljuk. Ehhez mutatunk most négy csodás recept ötletet.


Csokoládéba mártott eper

Egyszerű és hihetetlenül látványos tálalása az epernek. Bármikor bevethetjük ezeket a falatnyi finomságokat, legalább egy-két szemnek senki nem fog tudni ellenállni.

Hozzávalók:

  • 30 eper
  • 150 g fehér csokoládé
  • 150 g étcsokoládé
  • 30 g apróra vágott mogyoró
  • 30 g apróra vágott pisztácia
  • 20 g kókuszreszelék
  • 2 kis zacskó

Mossuk meg az epret és töröljük szárazra. A fehér és az étcsokit külön tálban vizfürdő fölött olvasszuk meg. 15-15 epret a csumájával együtt félig mártsunk a kétféle olvadt csokiba, majd a pisztáciába, mogyoróba vagy kókuszba. Ha van kedvünk és időnk néhány epret kidekorálhatunk a másik csokival. Ehhez tegyünk 1-2 evőkanálnyit zacskóba, vágjuk ki kicsit az egyik sarkát, és amikor a csoki már nagyjából megszilárdult, díszítsük a fehér csokis epret étcsokoládés pöttyökkel, az étcsokis epret fehér csokoládés pöttyökkel. Tegyük körülbelül 15 percre hűtőbe, hogy megszilárduljon a csoki.

 

Epres palacsinta

Hozzávalók: (kb.10 darabhoz)

  • 225 g liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 6-7 szem nagy eper
  • 20 g vaj
  • 200 g görög joghurt

A lisztet, sütőport és sót tegyük egy tálba. A tojásokat keverjük ki egy kis tejjel. Lassan öntsük hozzá a lisztes keveréket, közben a tejet is, és keverjünk belőle sima tésztát. Olvasszuk fel a vajat, és keverjük a tésztához. Tegyük hűtőbe legalább 15 percre. Addig mossuk meg az epret és vágjuk vékony szeletekre. Olvasszuk fel a 20 g vajat, készítsük a palacsintasütő mellé. Szilikon ecsettel kenjük ki a palacsintasütőt és kanalazzunk rá a tésztából. Rakjuk körbe eper szeletekkel, majd ha megsült az egyik oldala, fordítsuk meg, és így is süssük még körülbelül 1 percig. Addig ismételjük a vajas kenést, tészta és eper szelet rakást, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A kisült, meleg palacsintákat a joghurttal tálaljuk.

 

Epres kosárkák

Hozzávalók: (10 darabhoz)

  • 25 g vaj
  • 1 ¼ dl tej
  • 1 csomag (250 g) rétes tészta
  • 250 g eper
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 ½ dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 400 g túró
  • 40 g cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor

Olvasszuk fel a vajat, öntsük hozzá a tejet és melegítsük fel. A muffin tepsi 10 mélyedését kenjük ki a vajas-tejes keverékkel. Kissé nedves konyharuhára terítsük ki a rétes tésztánkat, és egy másik nedves konyharuhával fedjük le, így nem szárad ki. 1 tészta lapot vágjunk négyfelé (kb. 9 x 9 cm). Tegyük az egyik lapot a muffin mélyedésébe, kenjünk rá a vajas-tejes keverékből, majd jöhet rá a másik negyed tészta, ismét kenés és így tovább mind a négy negyed tészta darabbal. Tegyünk így a többi tészta lappal is. Süssük 175 fokos előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta világos barna lesz. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé kihűlni.

Közben mossuk meg az epret, amiből 5 szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit apróra kockázzunk fel. A félretett 5 epret vágjuk félbe, és mártsuk félig a vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéba. Rácsra téve hagyjuk megszilárdulni. A tejszínt a habfixálóval verjünk kemény habra. A túrót, cukrot és a vaníliás cukrot keverjük alaposan össze, majd a óvatosan forgassuk hozzá a tejszínt és az eper kockákat. Töltsük meg a kosárkákat az epres krémmel, és díszítsük a csokoládéba mártott eprekkel.

 

Epres desszert

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 400 g eper
  • 200 g krémsajt
  • 300 g tejföl
  • 40 g cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 2-4 evőkanál barna cukor

Mossuk meg az epret és vágjuk félbe. A krémsajtot, tejfölt, cukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze. 4 tálkába osszuk el az epreket, kanalazzuk rá a krémet és szórjuk meg barna cukorral. Alacsony hőfokon tegyük a sütőbe csak addig, amíg a cukor karamellizálódik, vagy helyette a cukrot külön karamellizáljuk meg, és úgy tegyük a desszertünk tetjére.

Forrás: lecker.de

 



Epres tiramisu háromféleképp
Édes csábítás – Csokoládés gofri eperrel és mokka szósszal
4 desszert rebarbarából

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

hm,mennyi finomság és gyönyörű ,jó nagyon a cikk is ,köszi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu