Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egészséges és minőségi élelmiszer.
Az élelmiszertermelés és kereskedelem jelenlegi rendszere nem képes garantálni, hogy egészséges, azonosítható, biztonságos élelem kerüljön a tányérjainkba. Az átcímkézési botrányoktól az alfatoxinos pirospaprikán, a határértéket messze meghaladó hormon- és antibiotikum-tartalmú húsféléken át a közelmúltbeli, Kínából induló, de Magyarországot is elérő melamin-ügyig, a határértéknél ezerszer több gombaölőszert tartalmazó salátákig vagy a dioxinos ír sertéshúsig terjedő lista meggyőző bizonyíték arra, hogy csak sejtéseink lehetnek arról, mi kerül az asztalunkra. Élelmiszerünk tekintetében különösen védtelenek vagyunk, miközben egészségünk, életminőségünk nagymértékben függ tőle.
Helyi, hazai termékek támogatása.
Az élelmiszerlánc rövidítése az egyik legbiztosabb módszer a kockázatok csökkentésére. Ösztönözni kell a helyi kereskedelmet, a helyi fajták nemesítését, fenntartását és termelését. Le kell bontani az ennek útjában álló, sokszor az EU irányelveknél is szigorúbb, felesleges szabályozókat, meg kell teremteni és támogatni kell a termelőket és a fogyasztókat közvetlenül vagy néhány lépésben összekötő élelmiszerkereskedelmi útvonalakat.
Véleményem, sokat tehetünk élelmiszerünk biztonságáért hogyha van módunkban magunk megtermelni, és mindinkább meg is tesszük azt.
Christie :)
Forrás:LMP
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!