Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A biotermékek táplálkozásbeli előnyei,
a szemléletváltozás szükségessége
Sokan ismerik azt a közmondást, hogy „az vagy amit eszel”, de csak kevesen gondolkodnak el igazán azon, hogy ez mit is jelent a valóságban.
Ha jól belegondolunk, születésünktől fogva a testünk és minden egyes sejtünk azokból a tápanyagokból épült fel, amit eddig magunkhoz vettünk.
Éppen ezért fontos odafigyelni arra, hogy mit is eszünk, és táplálékunk milyen forrásból származik.
A szupermarketekben többnyire a nagyüzemi mezőgazdaságban előállított, olcsó tömeg élelmiszereket találjuk. A fejlett országokban a vegyszereken alapuló mezőgazdaság sok, és viszonylag olcsó élelmiszerhez juttatja a fogyasztókat.
Ennek három ellentétes következménye van:
1.A jobb táplálkozás miatt az emberek ellenállóbbak a betegségekkel szemben, nő az átlagéletkor.
2.Ugyanakkor az elhízás népbetegséggé válik, és ez hosszú távon megrövidíti az életkort.
3. A legfontosabb hatás az, hogy az élelmünkben lévő vegyszerek okozta rákos, és egyéb betegségek egyre gyakoribbak.
Ez azért nem meglepő, mert az élelmiszereink tartalmazzák az összes mezőgazdasági termesztésben használt szer maradék-anyagait: Gyomirtószerek,
Rovar- és gombaölő szerek,
Talajfertőtlenítők,
Műtrágyák maradékanyagai.
Ehhez adódnak az ipari feldolgozás során az élelmiszerekhez adott technológia segédanyagok, az ún. E-számok (adalékok, színezők, tartósítók, állagjavítók, kenőanyagok, detergenseket stb.).
A tárolás, érlelés és csomagolás során újabb vegyianyagok kerülnek az élelembe.
Az állati eredetű élelmiszerek gyakran tartalmaznak hormonokat és állatgyógyszereket is. Ugyan ezeknek az anyagoknak a biztonságát egyenként megvizsgálták, de eggyüttes hatásukat és a kölcsönhatásokat nem. Senki sem tudja azt előre kiszámítani, hogy a vegyszer koktélnak milyen hatásai lehetnek.
Annyit már tapasztalatból is tudunk, hogy a táplálékunkban és a környezetünkben jelenlévő szintetikus vegyületek egészségügyi kockázatot jelentenek.
Egyre gyakrabban figyelhető meg (a mutagén szerek következtében) az emberi- és állati génállomány hibásodása.
A rákkeltő anyagok miatt növekszik a rákos megbetegedések száma.
A teratogének hatására gyakoriak a fejlődési rendellenességek.
Népbetegséggé vált:
a cukorbetegség,
a szív, érrendszeri-, és a légzőszervi megbetegedések,
az immunrendszer meghibásodásai
az allergia.
A hormonzavarok, az idegrendszeri meghibásodások (mint pl. a Parkinson kór, az Alzheimer stb.) is egyre nagyobb arányban fordulnak elő.
Christina
source: www.biokontroll.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!