Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Biokert vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=1185658
A növénytársításoknál vannak nagyon jól megvalósítható ajánlások, melyek valóban egyszerűen megoldhatóak, és vannak kevésbé könnyen kivitelezhetőek. Egyik jó példa erre a menta használata. A menta egyébként valóban nagyon jó a sárgarépa, paradicsom, hagymafélék káposztafélék mellé ültetve azok kártevőit tartja távol erős illatával. Viszont a valóságban nehezen kivitelezhető. Miért? Mert máshol van a fűszerkert, máshol van a sarok, ahol a menta szabadon burjánzhat és máshol van a veteményes. Egyszerű logisztikai problémák miatt nem kerülnek kapcsolatba egymással a növények. Mégis van megoldás, anélkül, hogy háborgatnánk a mentát. Készítsünk főzetet belőle. Az így elkészített leveket felhasználva ugyanazt a hatást érhetjük el, mintha évente telepítenénk át az évelő fűszernövényeinket a veteményesben.
Leveket készíthetünk
Az arány 1 kiló levél, 10 liter víz. Ha ennél kevesebb anyagunk van, ezzel arányosan csökkentsük a víz mennyiségét is.
A növényeket felaprítjuk és beleöntjük egy fazék vízbe, majd felforraljuk | |
Mikor forr, kapcsoljuk le alatta a lángot, és hagyjuk 12 órán át állni a lében | |
Ezt követően leszűrjük, a leveleket kidobhatjuk, már nincs rá szükségünk. A főzetet egy műanyag kannába tároljuk felhasználásig. | |
Maga a lé sokáig nem tárolható, 48 órán belül használjuk fel, permetezzük le vele a védeni kívánt növényeinket. Bőségesen permetezzünk a talajra is, hogy erős illatával bevonja a védendő növényt. |
Hogy elég fűszernövényünk legyen a levek főzetek készítésére
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!