Biokert: Tegyük el télire (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tegyük el télire

Ezt a témát Kormos György indította 13 éve

Egy közösségi tag kéréséből adódott az ötlet, illetve abból, hogy többen írtak már különböző tartósító, eltevési praktikákról. Tudom, hogy rengeteg helyen találhatók tartósítási, eltevési receptek az Interneten. Azonban, ha ide a klubtagok az általuk használt módszereket írnák le, úgy gondolom nem lenne hiábavaló. Aki jónak látja, egyetértésének jeleként írja le bevált egyéni receptjeit.

Hozzászólások eddig: 18

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

mivel ez az eltevés ide hoztam
Most ide hozom a témát mivel ez is az egészségröl fog szólni ,Tehát levegőzés kikapcsolódás haszon. mármint értékes gyógynövény gyüjtés .Kihasználva a tegnapi jó időt,elindultunk medvehagymát szedni .Tv rádió már foglaklozik vele hogy be akarják tiltani, és csak felügyelet szervezett túrák álltal szabadjon szedni .Ugye mindent összetaposnak szemetelnek kihuzzák stb .Mi Móriak könnyen vagyunk itt nálunk közel vannak telepek lelöhelyek !Tegnap is a mi titkos lelöhelyünkön voltunk.Vértes Csákvár Vértes déli oldala ,max 5 Km tőlünk .Egy röpke óra alatt szedtünk 2 x 20 literes kannányit .Most még zsenge 15 -20 cm -es levelekkel .még 3 hétig jó. utána már virágzik és akkor már nem gyógyít úgy mint fiatal korában.Ma feldolgozzuk majd eltesszük a fagyasztóba, és a másik részit péppé zúzva sóval olivával. üvegekbe tesszük .Nagyon nagy érték .Megjegyzendö ,1 tő pohárban A Baumaxban 500 forint .nem tálca.Tisztelettel
Bori és János A gyógy füszer és különleges zöldségek és táplálkozás klub vezetöi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

nagyon helyes az út amire tértél igx tovább el kéne már felejteni a bóti lekvárt

Válasz

Dienes Miklós üzente 11 éve

Én a múlt évben(2011) kezdtem a lekvárfőzéshez (sose késő!), mert rengeteg nyári alma termett,( egy régi fajta), elhagyott tanya
környékéről ültettem a csemetét 1982-ben. Metszeni, permetezni nem szoktam! A lehullt érett gyümölcsöt szedem fel, a javát
kivagdalom, a rossza megy a komposztba. Éretten finom, édes, a darazsak is nagyon szeretik, csak másod évente terem bőven,
de így is annyi lekvárom lett, hogy 2 évig is elég lesz. Tartósító szer nélkül készül. Forrón rakom üvegekbe, fémkupakkal zárom, fejjel lefelé teszem vastag törülközővel bélelt kosárba, száraz dunsztban hűl ki. Cukrot nem tettem hozzá, mert így is finom édes,
nyersen is kellemes ízű. Így főzöm a meggy, ribizli, málna dzsemet is, vegyeset is: meggy-sárgabarack, málna-meggy, birs-fekete szőlő -20-30% cukorral!!!, így érvényesül a gyümölcs "valódi" íze-zamata. Persze ez ízlés dolga, mi így szeretjük! Miklós.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

A megmosott, megtisztított, szükség szerint aprított gyümölcsöt, zöldséget lecsepegtetem, üvegekbe rakom, üvegenként fűszerezem. Szirupot, v. savanyított , levet melegítem fel a natrium-benzoáttal, közben keverem, hogy a cukor, só, felolvadjon. Egy nagyobb tálba állítom a megtelt üveget és csordulásig felöntöm a lével, majd lezárom. Ezután rakok több üveget egy nagyobb fazékba és a befőttes üvegek 4/5 részéig tiszta vízzel felöntve gyöngyözésig melegítve tartom kb. l5-20 percig fedővel borítva. Majd a vízben hagyom kihűlni. Ekkor az üveg fedele behorpad, /v. a celofán is behúzódik/, ha fejjel lefelé fordítjuk nem szivárog a lé az üvegből. Az üveg külsejét megtörlöm és felteszem a polcra, a gyerekeim, meg szépen leszedegetik. Az unokáim 4, 5 évesek még csak mutatják, hogy melyiket szeretnék. :-)) A kimaradt és kihűlt felöntőlé később is felhasználható. Margó

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

A szalicil fokozza a gyomorsav-termelést, ezért próbáljuk más anyagokkal helyettesíteni: Nátrium-benzoát, Kálium-szorbát, de mind a kettő vegyszer. Ha nem akarod használni, a lekvároknál nekem jól bevált az a módszer, hogy nagyon besűrítve, színültig töltöm a langyos lekvárral a jól záródó fedeles üveget, és vizes dunsztolással elérem, hogy, a fedele kihűléskor befelé hajlik, kizárva a levegőt az üvegből - ezért nem romlik meg. Margó

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Kedves Kormos György, köszönöm a Fórum-téma indítását, és azoknak a Klubtagoknak is, akik leírták a tartósítási módszereiket. Elevenítsük fel ezt a témát ismét, hiszen itt van a tartósítási szezon ismét. Margó

Válasz

kocsisne ilonka üzente 13 éve

A pritamin paprikára gondolsz ugyan anyi mintha csak le soznádd itt csak anyi a külömbség nem ugy hagyod hanem meg fözödd és olyan lesz mint az a drága tubusos bolti csak egy kicsivel jobb mert ebben csak paprika van iluskamami

Válasz

Őze Antalné üzente 13 éve

Érdeklödöm, hogy hogyan kell eltenni a paprikát ha főződ. Kell ahhoz is só és mennyi. Köszi a válaszod mert én most akkarom eltenni?

Válasz

kocsisne ilonka üzente 13 éve

Abodzát keverd ösze fekete szederrel ha van még csak ugy finom igazán ne paszirozd mert a javát eldobodd iluskamami

Válasz

kocsisne ilonka üzente 13 éve

Ediit mond meg mi az ami nem igényel munkát én a paprikát nem husdarálon darálom hanem turmikszolom itt már egy müveletett meg sporoltam nem csak simán lesozva teszem el hanem megfözöm iolyan mint a bolti vagyis jobb egy tubus a boltba nézd meg menyi hadd ne irjam le az árát Akkor már megérte vele dolgotni van jo mézes paprika fokhagymával töltött paprika receptem is ha érdekell valakit le irom sött szöllö befött receptem is iluskamami szoval most már sürübben leszek ha akarjátok le irom hogy a kertben termet zöld paradicsommal mit kell csinálni hogy a lakásba be pirosodjon szoval ilyeneket ha kiváncsiak vagytokiluskamami

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu