Biokert: SÜSSÜNK, FŐZZÜNK A KERTÜNKBŐL (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

SÜSSÜNK, FŐZZÜNK A KERTÜNKBŐL

Ezt a témát Egyed Józsefné indította 12 éve

Ide olyan ételrecepteket várunk, melyek alapanyagai a kertünkben, Magyarországon is megteremnek. Kíváncsian olvassuk: Margó

Hozzászólások eddig: 20

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

SZALONNÁS ZÖLDBAB
Hozzávalók: 60 dkg zöldbab, 1 ek. olaj, 10 dkg húsos füstölt szalonna (bacon), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, borsikafű, bors.
Elkészítése: A zöldbabot sós, borsikafüves vízben megfőzzük. A húsos, füstölt szalonnát kockára vágjuk, serpenyőben megolvasztjuk. Zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot, frissen őrölt borssal fűszerezzük és összemelegítjük. Felaprított petrezselyemmel megszórva, marha- vagy báránysülthöz köretként kínáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

ZÖLDBABOS-KOLBÁSZOS GOMBARAGU
Hozzávalók: 20 dkg csiperke- vagy vargányagomba, 30 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 50 dkg zöldbab, 3 ek. olaj, 2 húsleveskocka, 1 tk. szárított majoránna.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A hagymát szintén karikára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk és 2 centis darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a kolbászt aranyszínűre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát és a zöldbabot, kevés vizet öntünk alá, és együtt pároljuk. Közben a leveskockát kevés forró vízben feloldjuk, és a raguhoz öntjük. Sózzuk, borsozzuk, a majoránnával ízesítjük. Hagyjuk összefőni, amíg a zöldbab megpuhul. Egytálételként vagy burgonyapürével tálaljuk.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 10 éve

http://receptbarlang.hu/index.php/zoeldseges-receptek/3370-3-remek-lucskos-kaposzta-receptLucskos káposzta recept 1.

Elkészítés: Két-háromujjnyi széles darabokra vágunk egy fél kiló sovány oldalast, és annyi vízben tesszük fel főzni, hogy ellepje. Mikor félig megpuhult. Belerakunk egy kiló laskára vágott fehér káposztát, és 1-1 csokor kaprot meg csombort. Ízlés szerint megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhult. Ekkor a káposztát két evőkanál olajból, két csapott evőkanál liszttel készült rántással besűrítjük, és alaposan összeforraljuk. Tálaláskor tejfölözzük.


Lucskos káposzta recept 2.

Elkészítés: A friss káposztafejekből két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve, egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel főni s meg is sózzuk. A leforrázott káposztáról leöntjük a vizet, s a már félig megpuhult húshoz tesszük s egy kávéskanál köménymagot téve még bele, együtt főzzük, míg jó puha lett a hús. Víz csak éppen annyi legyen rajta, amennyi szükséges, hogy forrhasson, s ha jó puha minden, egy bögrébe teszünk egy kanál lisztet, s 1 deci tejfellel simára elhabarjuk, s a káposztába keverjük s azután, még fél óráig lassan főni hagyjuk - lehet ezt birkahúsból is készíteni, s édeskésen szüreti ételnek igen kedvelt.


Lucskos káposzta recept 3.

Hozzávalók: 2 kg édes fejes káposzta, 1 kg lapocka, 0,5 kg dagadó, 3 köröm, 4 dl tejföl, 2 evőkanál zsír, 3-4 evőkanál borecet, 1 teáskanál pirospaprika, 2 evőkanál liszt, kevés cukor, ízlés szerint törött bors, só.

Elkészítés: A körmöket jól megtisztítjuk, és kuktában, betéten, másfél dl sós vízben puhára főzzük. A többi húst 1 evőkanál zsíron mindkét oldalán megpirítjuk, majd 1-2 dl sós vizet aláöntve, fedő alatt megsütjük. Közben a káposztát laskára metéljük, és sós vízzel leforrázzuk. A forrázott káposztát a sülő hús mellé tesszük, és vele együtt puhára pároljuk. Ha már a hús is, a káposzta is puha, akkor a húst kivesszük, felszeleteljük, és melegen tartjuk. A maradék zsírt felhevítjük, rádobjuk a lisztet, és sárgásbarnára pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, feleresztjük 2 dl hideg vízzel, simára keverjük, és a káposztát berántjuk vele. A borecettel és cukorral feleresztve, melegen tartjuk. A körmöket - ha puhára főttek - kicsontozzuk, feldaraboljuk, levét pedig elkeverjük a káposztában. Még egyet forralunk rajta, majd a tetejére helyezzük a felszeletelt húsokat, a körmöket, és leöntjük a tejföllel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jó recept.
Köszönöm szépen.Edit.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 10 éve

Így készíts levendulás limonádét!


Nők Lapja Cafe
2013. 06. 26. - 18:06
Nem csak illatosításra és molyűzésre kiváló, csodafinom nyári italt készíthetünk belőle.

Nem csak a medvehagyma, de a levendula népszerűsége is megugrott az utóbbi években, csak ez a gyönyörű lila virág nem a szinte teljes ismeretlenségből indult. A szárított virágját nem csak molyűzőnek vagy illatosítónak használhatjuk, nagyon finom a levendula tea, sőt, nyáron még jobb limonádét készíteni belőle.
Hozzávalók:

15 gramm levendulavirág
Fél liter víz a forraláshoz
15 deka cukor
1,2 liter hideg víz
Frissen facsart citromlé

Mielőtt nekifogunk, rázzuk ki finoman a levendulacsokrot, hogy kihulljanak belőle a bogarak, ha maradtak volna benne. Használhatunk kiszáradófélben lévő virágot a kertből, vagy vehetünk szárítottat a piacon, a gyógynövényboltban vagy egy drogériában.
Így készíts levendulás limonádét!

Forraljuk fel a fél liter vizet egy lábosban, dobjuk bele a virágokat, és hagyjuk még finoman gyöngyözni 1-2 percig. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni. Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne. Ha valaki nem szeretne ennyi cukrot használni, akkor a saját ízlése szerint tehet bele mézet, sztíviát, vagy csökkentheti a mennyiséget, aki nem szereti annyira az édeset, és persze jó bele a barna cukor és a nyírfacukor is.

Végül öntsük fel a hideg vízzel, és csavarjunk bele citromot, amitől hirtelen rózsaszínnél változik a levendulás limonádénk. Ha akarjuk, leszűrhetjük még egyszer a citromdarabkák miatt. Kóstoljuk meg, és ha tömény, öntsünk hozzá még vizet, majd mehet is a kancsóba. Dobjunk bele egy szál levendulát is a látvány kedvéért, és ha meleg van, akkor jöhet a jég is!

Ebből a mennyiségből nagyjából 1,5 liter limonádét kapunk, ezt igyuk is meg legkésőbb másnap, mivel sokáig nem áll el. Legközelebb majd készítünk megint frisset.

Válasz

Katonáné Margit üzente 11 éve

Medvehagyma tekercs

Hozzávalók kb. 15-20 tekercshez: 25 dkg tehéntúró, 3 ek natúr joghurt, 5 dkg gouda sajt (reszelve)
0, 5 dl tejszín, 2 ek sonkás tömlős sajtkrém, petrezselyemzöld, 10 + 20 levél medvehagyma, só, bors (ízlés szerint).

Elkészítés: A túrót, a sajtokat, a joghurtot, a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet egy villa segítségével alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.

10 levél medvehagymát apróra vágunk, és a túróhoz keverjük. A masszából kiskanálnyit a maradék levelek széles felére teszünk és feltekerjük. Friss kenyérhez kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Kovács Alexandra

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Kedves Norbert, köszönjük a gombacsíra beszerzési infót, belinkeltem, a honlap Gombacsíra értékesítés linken elérhető:
http://www.gombajo.hu/gombacsira_ertekesites

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Tomolák Gy. N. dr. írta
A képen az ízletes tőkegomba van. Annak kicsit más a szára és a kalapja. Nagyon kedvelem a ropogós húsa miatt. Drága Nagyanyám mesterfokon és nagyon egyszerűen sütötte hagymával addig még a hagyma is megpirult, majd hozzáadott zöldpaprikával, kevés őrölt fehérborssal, sóval a végén. Páratlan ízélmények .....

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Répásy János és Jánosné Bori írta itt
házi készítésű ketchup
hozzávalók
6 kg paprika
2 kg hagyma
2 kg paprika 1 csokor petrezselyem 1 csokor zellerlevél ,
Az alapanyagot megfőzzük én apritóval jól pépesítem majd paszríozzuk . utána kell izésíteni, és az egészet összefőzzük l
izésítés
3 kávéskanál pirospaprika
3evőkanál só
80 dkg cukor
evőkanál fahéj
8 drb szegfűbors
szerecsendió tetszés szerint
1 evőkanál örölt bors
maréknyi szárított rozmaring
8 centiliter 10% ecet
1 mokkáskanál tartóisitó nátriumbenzonát
mindezt összefőzzük és átpaszirozzuk vagy szűrjük és mehet az üvegbe

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Sorbet, a fagylalt őse

Tejérzékenyek is fogyaszthatják

Megjelent: 2012.07.22.

Szerző: Szöveg: Zsupos Ildikó, recept: Korpádi Péter

Partner: Ízek és Érzések

Idegenes a hangzása, ezért sokan nem is merik kipróbálni. Pedig a sorbet igazi nyári, könnyed nyalánkság, és az elkészítése is roppant egyszerű.
A sorbet (szorbé) vagy sörbet a perzsa sherbet szóból, bár valódi eredetét nem ismerik, csak feltételezik, hogy Kínából származik. Ma talán a sorbet elnevezés a legismertebb, ugyanis a franciák tették világszerte ismertté.

A fagylalt elődje
Alapvetően a fagylaltok elődjének tekinthetjük, egy jeges, többnyire gyümölcsös finomság. Fő összetevői a friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített gyümölcspüré, valamilyen édesítőszer, esetleg alkohol. Nem tartalmaz tejet vagy tejszínt, így igazán jó alternatíva tejérzékenyek számára, ha fagylalthoz hasonló finomságra vágynak.
Gyomornyugtató
Díszes poharakban szolgálták kínálni az étkezések végén, desszertként, de egy-egy fogás között is szívesen falatozgatják gyomornyugtatóként, valamint semlegesíti az ízlelőbimbókat és a szájízt is. Fűszeres, csípős ételek után is igazi megnyugvást nyújt a gyomornak.
Hűsítő nyári desszert
A nyári melegben viszont igazi felüdülést jelent egy sorbet elfogyasztása. Ráadásul könnyű elkészíteni is, nem kell hozzá a tűzhelyet vagy a sütőt használni, és vendégek érkezésekor vagy gyors gyerekbarát édességként is kiváló alternatíva.
A friss gyümölcsök választéka most vége érhetetlen, úgyhogy ha eddig még nem próbálták, épp itt az ideje! Lássuk a recepteket!
Sárgadinnyesorbet: Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg sárgadinnye, kimagozva, héjától megfosztva és nagyobb kockákra vágva
1 dl friss citromlé
2 evőkanál méz
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 kis csokor mentalevél
A sárgadinnyekockákat a citromlével, a mézzel és a fahéjjal jól összeturmixoljuk, majd a fagyasztóba tesszük. Kb. 2 óra múlva villával átkeverjük, majd 3-4 órára a fagyasztóba visszarakjuk, közben többször átkeverjük, hogy egyenletesen kristályosodjon. Tálaláskor mentalevéllel díszítjük.
Szedres mascarpone sorbet
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg mascarpone
1 dl tejszín
5 evőkanál nyers nádcukor
60 dkg szeder
1 zöldcitrom leve
citromfű a díszítéshez
Keverjük össze a mascarponet és a tejszínt, adjunk hozzá két evőkanál nádcukrot, majd tegyük a fagyasztóba 3 órára, de óránként keverjük át, hogy laza, kásás maradjon. A szeder felét egy szűrőn nyomkodjuk át úgy, hogy a magok ne kerüljenek bele. A másik felét tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a maradék cukrot és a zöldcitrom levét, locsoljuk meg az átpasszírozott gyümölcslével, majd halmozzuk a tetejére a tejszínes mascarpone sorbetet. Tálaláskor citromfűvel, reszelt zöldcitrom héjával díszíthetjük.

Címkék: sorbet, fagylalt, nyári desszertek, tejérzékenység

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

먹튀사이트 https://meogtwijikimi.com ...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

먹튀검증사이트 https://meogtwibank.com ...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

토토사이트추천 https://totositepang.com you ...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

에볼루션 https://evokorea.com It's late discovering this ...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

메이저사이트 https://thebrennanhouse.org ...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

먹튀사이트 https://everyonetoto. com Your online diaries...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

เว็บไซท์ แทงบอลออนไลน์ ...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

토토사이트추천 https://totohighkr.com Useful ...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

안전카지노사이트 https://www. casinosesang.com World of ...

Owenn Owenn írta 17 órája a(z) Tere-fere fórumtémában:

온라인카지노순위 https://casinohunter24.com ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu