Biokert: Kérdések (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Biokert közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1999 fő
  • Képek - 3374 db
  • Videók - 168 db
  • Blogbejegyzések - 467 db
  • Fórumtémák - 45 db
  • Linkek - 50 db

Üdvözlettel,

Biokert vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kérdések

Ezt a témát C Christina indította 14 éve

Aki tud válaszolni itt megteheti, és még kérdezhet is. :))

Hozzászólások eddig: 90

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Agócs József üzente 5 éve

Kedves Mindannyian!
Sarjhagyma (emeletes hagyma) szaporítóanyagot keresek. Tud valaki ilyenről?

Köszönöm.

Válasz

Agócs József üzente 6 éve

Köszönöm.

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 6 éve

Az angyalgyökér, ha a magszárát levágják, akár 4 évig is elélhet...

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 6 éve

2,5 méter magas zellerhez hasonlító kétnyári növény. Miután magot hozott elhal. Magról vagy tőosztással szaporítják A mag élettartalma max 6 hónap. A csírázás 1 hónapig is eltarthat.. Ősszel vagy tavasszal, jól előkészített talajba vessük 1-2 cm mélyen 60 cm távolságra.
Tápanyagban gazdag, laza, nedves, savanyú talajban fejlődik legjobban. Kedveli a félárnyékot. A leveleket már az első ősszel a gyökereket a második tavasztól v. ősszel lehet gyűjteni. Finom, kissé pikáns illata a borókáéhoz hasonló furcsán édeskés íze van, egy kicsit keserű utóízzel. Párolt szára vajjal ehető, de apróra vágva kellemes ízt ad a sülteknek.
/Gyógynövény enciklopédia/
Amennyiben több is érdekli akkor jelezze:misztikus múlt, gyógyhatása, felhasználása, amire vigyázni kell, figyelmeztetések.

Válasz

Agócs József üzente 6 éve

Kedves Mindannyian!

Tud-e valaki az Orvosi Anygyalgyökér-ről közelebbit?
Úgy min vetési idő, talajigény (meszes vagy savanyú), környezeti igénye...stb.


Köszönöm: Agócs József

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 6 éve

Biokiskert Kft.

E-mail: info@biokiskert.hu
Tel: +36-70-248-7724

Személyes átvétel

H-P: 8-16 óráig

1203, Bp, Kende Kanuth u. 58.

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 6 éve

A biotermesztésben GMO és vegyszermentes, illetve Biodinamikus vetőmagok használhatók, melyek többsége szabad elvirágzású, töredéke pedig hibrid. Ahhoz, hogy megértsük a különbségeket ismertetni kell a csávázás fogalmát. Alapesetben a csávázás csak egy technológiai megoldás, melynek során valamilyen anyaggal kezeljük a vetésre szánt magot. Ősi módszer, melynek formája például a szájból vetett, a gyógynövényes levekkel áztatott, illetve a tejjel kevert megoldás. Amióta azonban kialakult a vegyi növényvédő szeripar, azóta brutális mérgek kerülnek a vetőmagokra, melyek egy része mérgező (akár bőrön keresztül is felszívódhat vetéskor), illetve a gyártó maga garantálja, hogy hajtáscsúcsban két hónapig megmarad. Gondoljunk bele, mi mindent fogyasztunk vetéstől számított két hónapon belül? Szinte az összes levélzöldséget, a retkeket, stb. Arról pedig nem szól a fáma, hogy mikor tűnik el belőle teljesen és hogy néhány esetben akár kétszer (betároláskor és kicsomagoláskor) is csávázhatják. A hiedelmekkel ellentétben a csávázóanyagok többsége nem színes, így szabad szemmel nem látható, sőt a gyártónak rá sem kell írnia a csomagolásra. Ez az oka, hogy a biogazdálkodók csak szigorúan ellenőrzött kezeletlen vetőmagokat használhatnak.

Mit tehet egy hobbi biokertész annak érdekében, hogy ne vigyen be már a vetőmaggal mérgeket a kertjébe?

Ennek legegyszerűbb módja a kommersz, de nem csávázott vetőmag beszerzése. Ezt a legnagyobb választékban, gyártói garanciával a Bio-Gazdabolt kínálatából szerezhetik be!
A Biokiskert kínálatában rendkívül széles választék található bio-, illetve biodinamikus vetőmagokból
http://www.biokiskert.hu/yis/bio-vetomagok

Válasz

tatár Brigitta üzente 6 éve

Sziasztok! Vetőmagokat szeretnék rendelni. Hogy lehet? Tudtok segíteni? Köszönöm

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 7 éve

Mint például ez!

136770_b642c657fa1b_s

bio1.jpg

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 7 éve

Egy lehetőség...de lehet még kutatni a neten
http://eletmodszer.com/biokerteszet-termeszetes-novenyvedelem.html
Van egy két másolatom papíron. Ha kell elküldhetem...

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu